Siste nytt

Mye som skjer...

Dessverre får jeg ikke oppdatert hjemmesiden så ofte som jeg vil, og jo flere ting jeg burde oppdatert- jo travlere har jeg det 

Det har kommet to vakre hester i trening. Den ene er en vakker Nordlandshest/Lyngshestvallak som heter Myrmo Ravn. Ravn er 3 år gammel og skal ris inn. Han har blitt bestevenn med Svarten, og er en skikkelig leken og trivelig hest. Ravn er til salgs!

Den andre er 11 år gamle Air Force One- "Affe". Affe er her i tilridning. Han er også til salgs.

Diva har begynt å leke voksen, og har startet sitt aller første stevne. Hun gikk MB på hjemmebane med 2 energiske og "kreative" program, og er med det kvalifisert il MB på L-stevne. Hun er 6 år i år, så selv om hun også er kvalifisert til MA, er hun hverken gammel nok eller klar for det  Hun har også luftet seg litt på bortetrening, noe vi definitivt skal gjøre mer av!

Bruno og Ariane merker at det begynner å bli grønt, og er like ivrige hver gang noen passerer, og er heeeelt sikre på at NÅ er det deres tur til å komme på beite. Og det blir snart!

Påskenyheter

Nydelig vær og fine dager med hestene er over. Vi har fått et nytt tilskudd på utegangen. Åshild sin 3 år gamle NV hingst ser ut til å skli rett inn i den lille flokken.

I tillegg har vi huset Blakken og Felizmente, hhv. fjordingen og PRE-hoppa til Liisa.

Hverdagen er brutalt tilbake, og vi planlegger stevnesesongen.

22. april arrangerer Skeyna D-stevne i dressur os oss. Jeg håper mange finner veien hit da!

Jeg underviser fortsatt hjemme, og vil du ha time er det bare å ta kontakt. Facebooksiden inneholder informasjon om både timer og andre ting som skjer hos oss.

Etter hvert kommer jeg også i gang med timene på Vaadan 

Diana er solgt- ny hest har ankommet!

Store, vakre Diana har reist videre for å bli ridehest, mens jeg har fått drømmehesten til gårds.

Soros Fabiano er en lekker åringshingst etter Fürstenball. Han har funnet seg godt til rette på utegangen, og skal i første omgang bare bli kjent med oss og gården. Det skal bli skikkelig spennende å begynne å jobbe med han, han har et herlig mildt vesen og nydelige bevegelser 

Hva er dine planer for 2018?

For min del kommer 2018 til å by på nye utfordringer, endring i driftsform og satsing.

Hiberg Hestesenter er nå registert som eget foretak i Brønnøysundregisteret, og har med dette fått eget og nytt Vippsnummer; 141523

Fra 1.januar vil det være bonden Jon Hiberg som tilbyr oppstalling, mens Hiberg Hestesenter i all hovedsak vil være undervisning.

En veldig trivelig dagjobb hos Ronglan Innkjøpslag, samt satsing på egne hester, medfører at kapasiteten til å ta imot hester i trening blir svært begrenset.

Jeg kommer til å arrangere flere helgekurs, og du er hjertelig velkommen til å komme på intensive treningsopphold i sommer, og kanskje i skoleferier? I tillegg kommer våre trofaste tilreisende trenere, så det er bare å følge med.

Vi ses!

Ambisiøs, ydmyk, lærevillig?

For en rytter som virkelig ønsker å lære seg å ri;

Bruno vurderes pensjonert. Han er "voksen" med sine 21 år, men er fullt frisk og i full gang. I august satte han personlig beste rekord i VBHan har ikke vært syk/skadet mens han han har vært hos oss, dvs de siste 3 årene. 

Jeg ser at det kanskje kan være i overkant med mine ambisjoner, og ønsker at Bruno skal få muligheten til å trene opp en ny rytter. Han vil ikke ha en nybegynner, men en rytter som kan sitte på uten å forstyrre, og samtidig er mottagelig for instrukser fra en som vet bedre 

Han skal ikke flytte stall, da det systemet han står i nå fungerer bra. Han har rutinene og flokken sin her, og det synes jeg han skal få ha resten av livet.

Han selges/overtas til rett rytter. Er du seriøst interessert kan du ta kontakt

Vi har åpnet "SFO"

Utegangen vår har blitt hjem for 3 flotte Nordlandshest/Lyngshestføll som er her på avvenninng/juleferie. Alle føllene er etter Bjørkemåne, og alle eies av Kristin Kjølen på Ekne.

Vi har også hatt et kortvarig besøk av NL-hingsten Kolanko, som nå er solgt.

3 år gamle NV-hingsten Bucephalos er den nye sjefen på utegangen 

Planlagte helgekurs 2018

Vi har allerede booket Cia og Anne til å undervise hos oss i 2018. 

Cia: 27.-28. januar. Ledige plasser. Påmeldingsfrist 31.12. Treningen ble dessverre avlyst på grunn av for få påmeldte. I stedet er det satt opp helgekurs med meg, og dette kurset er fult.

Anne: 17.-18. mars (fullt) og 21.-22. april. Mer info om treningen i april kommer på Facebook.

Årets siste kurs med Anne Grundvig

9.-10.desember komme Anne tilbake for å dele av seg med sin kunneskap. Teori denne gangen vil være om trening av unghest. 

Anne underviser alle grener og alle nivå, og er spesielt dyktig på dressur og kjøring.
Det er ikke plass til flere deltagere med hest, men det er ledig tilskuerplass, som koster 250 kr for hele helgen, inkludert 2 timer teori lørdag kl 12-14. 

Vi gleder oss!

Vintertrening og besøk

Vi har hatt besøk av Alltinus og eieren hans Anniken den siste tiden. Føreforholdene har vært så som så, så Anniken og Tinus har kost seg under tak hos oss 

Stallplass/helpensjon

Vi har ledig boksplass for stor hest og ponni.
Mulighet for utegang dersom flere ønsker det.
Både stallen, utegangen og øvrige fasiliteter er godkjent av Matmerk og Mattilsynet, samt innehar offentlig godkjenning. Godkjenningen gjelder også kompetanse og kvalitet på tilsyn, og rutiner hos oss.

Priser på oppstalling:
Hest 3500 inkl mva
Ponni 2800 inkl mva

Er du interessert i fullpensjon, utegang eller annet er du velkommen til å ta kontakt.

NÅ ER DET KUN 1 LEDIG PLASS PÅ UTEGANG, SAMT 2 PONNIBOKSER og 1 HESTEBOKS INNE. VI HAR 3 LEDIGE UTEBOKSER, OM NOEN ØNSKER DET.

Valper, treninger og undervisning

Som de fleste besøkende har fått med seg, har vi plutselig fått 9 valper. Ronja er flink mor, og alle valpene unntatt en hannvalp har fått nye eiere. De er ikke leveringsklare helt ennå, så vi får kose oss med dem noen dager til. Om du har møtt Ronja, og tenkt at en sånn hund vil du gjerne ha, gi lyd

Vi har hatt en super helg med Anne Grundvig 28.-29. oktober. kurset var fullt, og alle deltagerne veldig fornøyde. Anne kommer tilbake 9.-10. desember, og her er det 1 ledig plass med hest i skrivende stund. Det er mulig å følge med som tilskuer hele helgen og på teori (lørdag 13-1500) for 250 kr. Det er satt opp "treningsskalaen som en sirkel" i teorien denne gangen.

Det er lenge siden forrige trening med Cecilia "Cia" Løvland, men nå kommer hun endelig tilbake. 11.-12. november er datoen, og har du lyst til å være med, kan jeg sette deg opp på venteliste.


...og sånn går dagene ;)

Det blir litt for lenge mellom hver oppdatering av hjemmesiden, og det er ikke fordi det er mindre aktivitet. Tvert i mot går dagene, fortsatt, med til hest.

Diva har fått prøvd seg på bortetrening for Lillian Grepne. Tommel opp både til Lillian og Diva, både gøy og lærerikt. Diva landet fort, konsentrerte seg godt, og ble-etter hvert-med hjem 

Kirsten har kommet godt i gang med Bruno på fôr. Kjempefin avkobling for Bruno, og hjelp i stallen for meg.

Jeg har ridd Nordlandshest igjen, denne gangen en rideprøve på Reisa Mollis i forbindelse med utstilling på Nossum. Ridepøven ble bedømt til 8,3 (av 10) og dagens beste rideprøve blant Nordlands/Lyngshestene.

Det er mange trofaste elever som rir faste treninger, og det kommer stadigvekk nye. Det betyr lange dager, som jeg setter stor pris på. Likevel trengs det en liten pause innimellom, så i høstferien til guttene tar jeg også litt fri.

Bildet er at dag 1 på trening med Diva. Takk til Kirsten for hjelp med hest, bilder og filming!

Vi snakkes igjen fra uke 42

L-stevne på Verdal

Søndag 13. august dro Bruno, Ariane på en morgentur til Sandslia ridesenter og L-stevne arrangert av Verdal og Omegn Rideklubb.

Dessverre var det ikke mange nok påmeldte til at det ble noe Regionmesterskap for seniorer i år (MA), så vi red i stedet VB:1.

Dommere var Torunn Knævelsrud og Maud Delling.

Ariane var først ut. Hun gikk et hyggelig program, men manglet noen viktige øvelser. Vi har mange % å hente, og vet jo at vi kan det. Men det er ikke alltid øvelsene kommer når de skal  Hun fikk en fin % likevel, og jeg hadde en god følelse gjennom programmet.

Bruno gikk som han aldri har gjort, og etter en litt underlig oppvarming hvor jeg lurte på hvor resten av hesten var (Ariane er MYE større å sitte på, så Bruno føles som en ponni etterpå) nådde jeg endelig ned i stigbøylene Han fikk ny personlig beste-notering med 66,750 %, og hele 68,500 % av den ene dommeren.

....så blir det kanskje en sesong til på Gamle Fine?

Vi hadde med oss to herlige damer, som gjorde stevneopplevelsen veldig veldig mye bedre. Tusen takk til snille, gode Maren og Cathy!

Planer for høsten

Er det mange som er klare for en aktiv treningshøst med hestene sine? Det er i alle fall stor oppslutning om kurs

16.-17. september er det helgekurs hos meg. Dette kurset ble raskt fullt, men det er mulig å skrive seg opp på venteliste.

28.-29. oktober blir det kurs hos meg med Anne Grundvig. Dette kurset er også fullt, og den som vil stå på venteliste gir lyd! Det er LEDIGE PLASSER uten hest på dette kurset. Anbefales!

Videre er det mulig det blir helgekurs med meg utenfor Trondheim 26.-27. august. Mer info kommer på Facebooksiden min.

De ukentlige treningene er snart i gang. Høstens plan er;

Mandager underviser jeg på Stall Kjønstad, Levanger
Tirsdager underviser jeg hjemme
Onsdager veksler jeg mellom å undervise på Vaadan i Trondheim og Skogn/andre staller i nærheten.
Torsdager er jeg tilgjengelig for tilridning og undervisning hjemme, så ta med hesten din og komSesongen er på hell, og dessverre har noen av "mine" klasser blitt avlyst på grunn av for få påmeldte. 

Diana har kommet tilbake fra innridning, og har en vel fortjent beiteferie i disse dager. Hun skal nok få vokse litt i fred fremover, for denne damen ser ut til å bli STOR!

Bruno har fått seg trivelige forverter som starter i september.

Selv har jeg flere spennende hester på gang, følg med 

Begivenhetsrik uke

I uke 31 har det vært full aktivitet her, med mange undervisningstimer
En koselig gjeng har vært på intensiv ukesleir, og ett knippe flotte hester og eiere deltok på helgekurs.

Ny dato for helgekurs publiseres på Hiberg Hestesenter-siden på Facebook.

Beitesesongen er på hell, og vi har fortsatt noen ledige stallplasser, så ikke nøl med å ta kontakt 

Vi har vært på tur

Årets første, og foreløpig eneste reisestevne denne sesongen ble til vakre Sørum fritidsgård. Et flott anlegg med masse hyggelige mennesker, som gjorde en kjempejobb slik at både hester og ryttere hadde koselige dager.

Ariane var med, og Bruno fikk bli igjen hjemme. De to har blitt ganske så avhengige av hverandre når vi reiser, noe som har lagd en del krøll tidligere. 

På denne turen hadde vi fått med oss kjempegod hjelp i Cathy og Espen. Det er utrolig hvor mye lettere alt blir med selskap, motiverte medhjelpere og godt humør 

Lørdag startet vi Prix St George. Det var varmt (det er vi ikke vant til), vi varmet kanskje litt for lenge, og hestene var tom for krefter. Helt grei % og midt på treet resultatmessig. Derfor ble det ekstra spennende på søndagen, når vi skulle debutere i VA, Intermediaire A.

Oppskriften ble en skrittetur i skyggen og vind, for å unngå myggen (!), en kort varming på banen, ca 10 minutter, og så innenfor railen. Jeg er så fornøyd med at strategien funket, for Ariane hadde hentet nye krefter og ga en mye bedre følelse! Den første piaffen ble det ikke noe av, for her ble det en misforståelse. Med 1 og 2 fra dommerne, dro det prosenten kraftig ned. Vi klarte likevel å ri til 57,9 % og er godt fornøyd med det.

Turen hjem gikk uproblematisk, og en sliten gjeng kunne endelig sette bena på Trøndersk, våt jord.

Takk til Caroline også, som stilte med hjelpende hånd, mat og overnatting!

Undervisning og oppstalling

Sommeren er like rundt hjørnet, og jeg tar en liten pause fra den omreisende undervisningen. I stedet tilbyr jeg timer hjemme, i hovedsak mandager og tirsdager.
Ta kontakt på Facebook, eller send meg en melding på tlf 95864516 

For de som har lyst til å trene intensivt ei uke, anbefaler jeg å ta turen hit i uke 31. Det blir en sosial uke med andre hestevenner 

De fleste hestene har reist på beite, men fra ca 1. august har jeg ledig stallplass. 

Velkommen!

Stevner, sommer og kurs

Beitesesongen er endelig i gang, og dagene er lettere, lysere og varmere Golden har reist på sommerbeite, og snart reiser Peik hjem til fjellet sammen med Maren.

Siden forrige oppdatering har Bruno, Ariane og Liv vært på lærerike timer med både Anne Grundvig og Lillian Grepne.

Diana har reist til Heidi Lien Bjerkan i Selbu til innridning. Det blir spennende å få henne hjem. Dessverre kan hun ikke gå sammen med Bruno og flokken, det ville ikke Bruno ha noe av. Så da får vi slått to fluer i en smekk- rolig beiteflokk og innridd hest-håper vi

27.-28. mai var det L-stevne på vakre Sandslia, og Bruno gikk en jevn og fin MA:1 lørdag til 64,465 % og seier i klassen. I tillegg fikk vi ri gjennom Intermediaire A for dommeren, og det var utrolig moro! Gode tilbakemeldinger, og nye erfaringer på nytt nivå 

Søndag var Ariane til start i VB:1, og også hun gikk et fint program som ble belønnet med 64,500 % og nr 2 i klassen. Også hun fikk lukte på Intermediaire A. Kjempegøy!


 

Velkommen til ny oppstallør

Cathy har flyttet til oss med sin nyervervede fullblodshoppe Golden. 
Dere er hjertelig velkomne begge to 

Helgekurs med Anne Grundvig

5.-7. mai kommer Anne Grundvig til oss. Anne er en svært kunnskapsrik og behagelig trener, som kan hjelpe de fleste med det meste


Det er noen få ledige plasser med hest fredag og søndag.
Lørdag blir det teori fra kl 13-15.00, og også her er det ledige plasser.

Pris på teori er kr 250, pris med hest er kr 500 pr undervisningstime. Søk opp arrangementet på Facebook for mer info, eller send meg en melding

SB Royal Diana

Vi har kjøpt oss ny hest!

3 år gamle, supersnille Diana kom til oss 29/4. 
Du kan lese mer om henne under fanen "hestene".

Sesongen er i gang!

1.mai-helgen var Bruno, Ariane og jeg på Landsstevne hos Bruråk Hestesportsklubb. Bruno gikk MA lørdag og Prix St Georges lørdag, mens Ariane gikk VB på mandagen.

Bruno var som vanlig både lydig og teknisk god, men man begynner jo å merke at han er 21 år gammel. Prosenten ble 63,274 i MA, mens det ble 63,645 % i PSG, med en liten feilridning i skritt. 

Ariane var fresh og lydig, men litt rusten i stevneformen. Programmet gikk overraskende fort, og det kom en del store og dyre feil underveis. Vi fikk 62,563 %. Her er det nok mere å gå på, så vi tror på stigning i løpet av sesongen 

Undervisning

Jeg får jevnlig spørsmål om når jeg er tilgjengelig for undervisning, og det varierer noe fra uke til uke. I utgangspunktet er jeg å finne på Stall Kjønstad/Levanger hver mandag, annenhver onsdag er jeg hhv på Vaadan/Trondheim, og på Indergaarden på Skatval. Noen torsdager er jeg i Selbu hos Peder Morset folkehøgskole.

Annenhver tirsdag og enkelte torsdager er det mulig å komme hjem til meg for å få hjelp, men dette må avtales i god tid.

Les mer om hvordan du kan få meg til din stall under fanen "undervisning" til venstre.

Vi sees!

Tilridningshest

I uke 9 kom det en fin, liten hest til oss i tilridning.  Nordlandshest/Lyngshesthoppa Kjølens Bris e Rambo Råfaks u Halvardstausa ue Isak.

Bris er også drektig, så hun skal i første omgang bare bli ryttervant.

Extreme close-up 
Bruno på trening med Lillian Grepne

Inspirerende treninger

I vinter har jeg vært virkelig heldig, og vi har fått tak i gode trenere hit til stallen.

I begynnelsen av februar var Anne Grundvig her og underviste i to dager. I tillegg til kjempefine praktiske økter, hadde hun teori om bitt-tilpassing, hodelagets anatomi og funksjoner på bitt og hodelag. Vi fikk justert både kandarer og trinser, og både hestene og jeg er kjempefornøyde med det!

I uke 7 hadde jeg gleden av å få to plasser på trening med Lillian Grepne. Lillian er alltid engasjerende og morsom å ri for, og timene går bare så alt for fort. 

Nå har jeg mange ting å jobbe med, og gleder meg bare til å trene mer 

Takk til Marit Mittet for fine bilder!

Ledig stallplass

Vi har ledig stallplass, både til hest og ponni.

Ta kontakt om du er interessert

Tid for kurs

Det skjer mye når man driver med hest, og det går fort fra opp til nedturer.

Januar måned har bydd på eget helgekurs hjemme, med superflinke elever. 

Ariane og jeg har vært med på clinic og helgekurs med Per Waaler. Et interessant og spennende kurs!

Midt oppi det hele ble Amisis alvorlig syk, og måtte avlives. 

Vi må bare lære å sette pris på det vi har <3

Det fine bildet av stjerna mi er tatt av May Hatling

~2016~

2016 er snart over, og vi kan se tilbake på et år med nye utfordringer, avvikling av avel på Nordlandshestene med salg av de kjære hoppene våre, og anskaffelse av ny håpefull dressurhest-to-be.

Det har blitt en del stevnestart med Bruno og Ariane, noe som har resultert i årets definitive sportslige høydepunkt- nemlig å kunne tre inn i 2017 med 2 hester kvalifisert til Grand Prix Om vi så er klare for det, får bli en annen sak. Men at det er en god følelse er det ingen tvil om.

Både hester og rytteren er friske og skadefrie, så vi kan fortsette treningen.

Jeg har undervist forholdsvis mye og lenge, og har omsider, etter mange overveielser, valgt å starte i ny jobb. Jeg er å finne på Ronglan Innkjøpslag 3 dager i uken, en jobb jeg allerede stortrives i. Jeg kommer til å fortsette å undervise, men det blir i en noe mindre skala enn tidligere. Det samme er planen med hest i trening.

Stallen er full når vi går inn i det nye året, noe jeg håper vi kan være så heldige at vi får fortsette med


Jeg vil takke alle elever, venner, familie og hestemenneskene jeg har møtt, for et flott 2016, og jeg håper vi treffes i det nye året! God jul og godt nytt år!

Levanger Hundeklubb

Ridehuset blir fylt opp av treningsglade hunder hver onsdag fra 19-22.
Ellers er den åpen for hest resten av uken 

Hundene har flyttet ut i vårværet, så nå er hallen ledig til enhver tid 

Lilletur Höveler-Cup

Ariane startet Höveler-cup på Elitestevnet hos Nes Rideklubb den første helgen i september. Du kan lese og se mer om hvordan det gikk i videoen (meny til venstre)

KM dressur

Bruno startet årets Kretsmesterskap i dressur på Valum Hestesportsenter 17.-18. september. Han storkoser seg fremdeles i rampelyset, og gikk to stødeige program begge dagene. 

Vi vant klassen både lørdag og søndag, og vant dermed også KM sammenlagt. Det var et veldig koselig stevne, med masse trivelige folk!
Foto: Gunn Eva Killingberg

Intermediare 1 TRØN


L-stevne på Verdal

Søndag 8. mai dro Bruno, Ariane, Hillevi og jeg på et koselig Landsstevne på Sandslia, i deilig vårvær.

Det var to freshe hester som var positive og lydige i sine program. De gikk rimelig jevnt, og denne gangen ble Bruno best i Prix St George med 64,474 % (244 poeng) og Ariane var like bak med ETT poeng mindre og 64,211 % 

Bruno fikk sole seg i glansen med førstepremiesløyfe, og da vi kom hjem ble det noen timer på beite

Ellingsrud Grand PrixSkriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Anette | Svar 03.01.2012 19.05

Beste ridesentre som finnes!:D

IvAraber | Svar 22.12.2011 23.29

Fy søren så fine dressurbilder av Liv

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.01 | 10:32

Det var artig å se flott ridd!! Og fint satt sammen program med musikk som passer. Lykke til videre!

...
22.09 | 14:13

Så bra!

...
22.09 | 14:13

Tusen takk Marit! Det var skikkelig moro!

...
14.09 | 01:04

Såååååå imponert Liv !!!! Du er kjempeflink. Stilig musikk som matcher ekvipasjen. Og du har "laget" hesten helt selv også. Bøyer meg i hatten, eller hjelmen😃

...
Du liker denne siden